Sunday, November 6, 2011

EL DOCUMENTAL "LES VEUS DE LA NIT" S'ESTRENA AL FESTIVAL CINECULPABLE


El quart documental del realitzador vila-realenc Xavi Manzanet s'estrenarà oficialment dilluns que ve, 14 de novembre a partir de les 22h en l'Auditori de Vila-real, després de ser un dels 31 treballs seleccionats per l'organització. El film explica les 12 hores de tensió i incertesa que van viure quatre professionals de la ràdio després de la seva decisió de no acatar les ordres imposades pels colpistes la nit del 23F.


A més dels quatre protagonistes (Joan Soler, Xavier Manzanet, Manuel Molina i Gonzalo Juan) el documental compta amb altres testimonis com el del Vila-realenc Pasqual Bernat, qui es trobava realitzant a València el servei militar i va ser mobilitzat amb els carros de combat per part del Capità General Milans del Bosch, o també, el del president del Consell i diputat per Castelló en 1981, Enrique Monsonís (mort poc després de realitzar l'entrevista). L'escriptor Vicent Pitarch o l'exalcalde de Vila-real Batiste Carceller són uns altres dels protagonistes que intervenen en la pel·lícula. El grup de rock “Malnom” ha col.laborat en la banda sonora mentre que l'associació “Unió de Periodistes Valencians” ha autoritzat l'ús d'imatges i arxius sonors de l'època.

Per al seu realitzador, Xavi Manzanet “aquest és un treball que ofereix la visió més descentralitzada del 23F, amb testimonis propers i històries increïbles de persones que van tenir un important paper en defensa de la llibertat i que han passat desapercebudes” a més “és una història molt personal no només perquè el meu pare és un dels protagonistes sinó perquè he assumit totes les parts de la seva producció, perquè volia estrenar-ho ara que s'han complert 30 anys de l'efemèrides” conclou el realitzador. Xavi Manzanet torna a competir en Cineculpable amb “Les veus de la nit” després de l'èxit del seu primer documental “La Terra Promesa” que en 2008 va aconseguir cinc premis al llarg de la geografia espanyola, entre els quals destaca el concedit per la plataforma Nous Realitzadors del Cercle de Belles Arts de Madrid.

No comments: